dimecres, 7 de setembre del 2011

TANZÀNIA 2011 (III): DR. LIVINGSTONE I PRESUME ?

 El doctor LIVINGSTONE va ser un explorador,comerciant i missioner escocès. Al 1844 es va casar amb Mary Moffat, qui durant alguns anys va estar amb el seu marit a l'Àfrica abans de tornar a Anglaterra amb els seus fills.
 LIVINGSTONE va decidir anar a l’Àfrica a explorar coses noves. Després de molts viatges pel cort del continent va desapareixer misteriosament. Quant ja feia dos anys que ningú en savia res d' ell, un periodista americà va reebre l ' encàrrec de trobarlo. 


El diari Nova York Herald va organitzar una expedició de socors que va ser confiada a Henry Stanley  , qui, en 1871, va aconseguir trobar David Livingstone a les costes del llac TANGANIKA, a l' aldea d' UJIJI i li va dir la famosa frase: "DR. LIVINGSTONE I PRESIUM ?" i aquesta frase va quedar marcada en el mòn del periodisme. Livingstone va continuar les seves exploracions fins que va morir l'1 de maig del 1873 a causa d'una malària i una hemorràgia  interna que va ser produïda per una obstrucció intestinal. El seu cadàver va ser traslladat a Anglaterra i enterrat a l'abadia de Westminster, però diu la llegenda que el seu cor va ser enterrat a l'Àfrica, abans de traslladar el cadàver. Quan va passar tot, el periodista Henry Stanley va escriure un llibre que explica la experiència que va viure durant el seu viatge de recerca. El llibre es titula EN BUSCA DEL DR. LIVINGSTONE . Vam arribar a Ujiji una tarda d' agost amb una llum preciosa i vam gaudir molt de la visita. Al museu que hi ha al lloc on els dos es vam trobar  es podem veure algunes fotos i un monument conmemoratiu del moment.  Ens va acompanyar un home d' allà  anomenat Kassim Govola de 54 anys , parlava d'una forma molt divertida i li posava accents a totes les sil.labes i feia molta gracia.  Nosaltres vam estar en el poble on es van trobar i també en el lloc exacte on es van dir la famosa frase , just sota un gran mango (plantat al 1920) que procedeix de l' original sota el cual es van trobar els dos aventurers en 1871.    









                                                    (c) David Rodríguez y Alfons Rodríguez, prohibido su uso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deja tu comentario...