dijous, 24 de desembre del 2009

2009: XILE I RAPA NUI, UN VIATGE INOLVIDABLE.





Uf 14 hores de vol !!  Quina passada!!
Pero val la pena fer tantes hores de vol, per anar a veure aquest país, tant interessant. Nomes començar la ruta vaig veure els geoglifes de LLuta, a que no sabeu que és ? Dons son unes figures de pedres dibuixades a la pare de la muntanya. Tenen mil·lers d’anys d’antiguitat. Despres de 3h. Vem arrivar a Putre. Putre es un poble d’uns 2000 habitans, envoltat de muntanyes i aqui vem passar la segona nit. El dia seguent vem anar al llac Chungara que esta a 4.500m d’altitut. Tota la rivera esta congelada al hivern.
El poblat de Parinacota es molt petit, i esta habitat per persones de la etnia aymara. El més bonic del poble es la seva esglesia blanca. Després vem anar al Salar de Surire passant per la Reserva Nacional de les Vicunyes. Aquest animals son de la familia dels camelids com els dromedaris.
A la costa hi ha Iquique, però abans d’arribar-hi  vaig veure en una muntanya el Gegant de Atacama que medeix 86 m d’ alçada.
Sant pedro de Atacama, está envoltat pel desert més àrid del planeta, on no plou casi mai!
Vem visitar els geisers del Tatio, forat a terra per on surt el vapor de l’ aigua sota terra, molt, molt calenta. Semblava que erem a la lluna.
Després vàrem vitjar  a l’ illa de Pasqua. Es l’ unic lloc del planeta terra on es trovan els  Moais, que son unes estatues de pedre fetes per els Rapa Nui.  Tota l’ illa està plena de volcans increíbles. A més es el lloc més aillat del planeta envoltat d’ aigua.
Per últim Xiloé, une illes on  plovia molt i les cases i les esglesias eren de colors llempants. Es diu que en aquelles illes hi han bruixes, fullols i monstres del bosc.
Inolvidable.

1 comentari:

  1. Caram quin viatge !!!
    L'illa de Pasqua és una meravella. Felicitats !

    ResponElimina

Deja tu comentario...