dilluns, 9 d’abril del 2012

BERLIN | ABRIL 2012

Aquest any per Semana Santa he anat a Berlin, un ciutat impresionant i carregada de història. He estat de Dimecres 4 a Dissabte 7 i la majoria de dies ens ha fet sol, però molt de fred.
Berlin es la capital de Alemània  i durant molt temps va estar gobernada per Adolf Hitler un dictador que va portar la Segona Guerra Mundial a aquest món. Hitler tenia unes terribles intencions: governar sobre tot el planeta, eliminar les races humanes que no fossin pures i crear una capital mundial anomenada Germania, cosa que no va poder fer perquè va perdre la guerra i es va suicidar en el seu bunker.
A Berlin no hi ha moltes construccions antigues perquè va quedar totalment destruida per la guerra però es conservan alguns edificis monumentals com: la Porta de Brandenburgo, la Catedral de Berlin, la Bibloteca Nacional, 
l' Universitat de Humbolt, el Museu de Pergamo...
I tambè han construit edificis molt moderns com: el Sony Center, els edificis del Govern des de on Angela Merkel dirigeix el país(Bundestag), el Reistag (el Parlament Alemany)…

Durant la Guerra Freda Alemania es va separa en dos païssos diferents: Republica Federal Alemana i República Democratica Alemana. Uns eren comunistas (RDA-controlada pels Alemans i els Russos) i els altres capitalistes (RFA-controlada pels Americans)
Els de la RDA no volian saber res dels altres i van construir un mur anomenat el Mur de Berlin. Aquest va mantenir la ciutat separada desde el 1961 al 1989, quan es va enderrocar i es van unificar les dues Alemanyes.

Aqui podeu veure unes fotografíes.

© FOTOS  DAVID RODRÍGUEZ PAHISSA

Porta deBranderburgo

Escultura abstracta al centre de Berlin

Mur de Berlin

Catedral de Berlin

Despatx de la Merkel

Sony Center